Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΤ 3: "Δεν μπορούμε να δώσουμε καθαρό μήνυμα διακυβέρνησης σε εκείνους που κατέστρεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα"


Στην ΕΡΤ 3, στην εκπομπή "Επικοινωνία" φιλοξενήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Θεοφύλακτος. Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στη μάχη των εθνικών εκλογών τονίζοντας πως βελτιώνεται αισθητά το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
"Δεν μπορούμε να δώσουμε καθαρό μήνυμα διακυβέρνησης σε εκείνους που κατέστρεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα" τόνισε ο κ. Θεοφυλακτος, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ που πέραν της χώρας, χρεοκόπησαν και τον ίδιο τους τον εαυτό, υπενθυμίζοντας τα τεράστια χρέη των δύο κομμάτων.
Η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, κάτι που όπως ανέφερε ο κ.Θεοφύλακτος γίνεται αντιληπτό με τη σύγκριση των προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.
"Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα βρίσκεται η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους με σεβασμό στο περιβάλλον και στους εργαζομένους" τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής λέει "ναι"στην υγιή επιχειρηματικότητα και στη μεσαία τάξη. 
Ο  κ. Θεοφύλακτος ανέπτυξε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που όπως ανέφερε προβλέπει ανάπτυξη με δουλειά για όλους και κυρίως με αξιοπρεπείς μισθούς και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα.
Ειδικότερα για το Ν. Κοζάνης ο κ. Θεοφυλακτος ανέφερε πως βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη αποτελεί ο πρωτογενής τομέας. Υπενθύμισε μάλιστα την προσωπική του συμμετοχή στην τεράστια επιτυχία της Ελλάδας αναφορικά με την εξαγωγή του "Κρόκου Κοζάνης" καθώς και τις επιτυχημένες συνεργασίες του με συνεταιρισμούς και αγρότες σε όλο το Ν.Κοζάνης. Παράλληλα ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στον τριτογενή τομέα και ειδικότερα στο εμπόριο στο οποίο η ευρύτερη περιοχή διαθέτει διαχρονική παράδοση υπενθυμίζοντας πως δραστηριοποιούνται δυνατοί επαγγελματίες που πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο. 
Ακόμη ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στον πυλώνα ανάπτυξης της ΔΕΗ υπενθυμίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση περιέσωσε το σημαντικότερο τμήμα της ΔΕΗ και κυρίως τα δίκτυα του ΑΔΜΗΕ και τα κερδοφόρα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τονίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, ώστε να διασφαλίζεται η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας. Αναφερόμενος στη δεινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ  ειδικότερα κατά τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης, υπενθύμισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν τις εθνικές πλουτοπαραγωγικές μας πηγές δείχνοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα ο κ. Θεοφύλακτος πρόσθεσε πως παρά τα σημαντικά προβλήματα η κατάσταση της ΔΕΗ έχει σταθεροποιηθεί και μπορεί πλέον να διαδραματίσει το δικό της σημαντικό ρόλο στο μέλλον.
"Ο κ. Μητσοτάκης είναι εχθρικός προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ και όχι μόνο" ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος εστιάζοντας στις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μείωση των συντάξεων.
Κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή σημειώνοντας ωστόσο τη σαφή βελτίωση της εικόνας και των αριθμών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιάννης Θεοφύλακτος: »Μόνο οι υπογραφές μένουν για την εξαγωγή του Κρόκου στην Κίνα»