Ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» παραχώρησε ο βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος και υποψήφιος στη Π.Ε. Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)


Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κοζάνης και υποψήφιος στο Ν. Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ  στις εκλογές της 7ης Ιουλίου κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στους Γ. Κουβαρά και Γ. Πιέρρο (104.6 fm), δημοσιογράφους του Πρώτου θέματος, την 26η Ιουνίου 2019.
Tα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεων του κ. Θεοφύλακτου ήταν τα εξής:
– Αυτά που πρωτίστως ενδιαφέρουν τους πολίτες της Κοζάνης αφορούν κυρίως στα κόκκινα δάνεια και τη ρύθμιση των 120 δόσεων που πρόσφατα ψήφισε η Κυβέρνηση και η Ν.Δ. φιλοδοξεί να καταργήσει. Οι Έλληνες δανειολήπτες είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αρκεί να βοηθηθούν απο το κράτος κάτι που ήδη έχει γίνει πράξη απο την παρούσα Κυβέρνηση. Οι καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν τους Έλληνες απο συνεπείς σε αφερέγγυους καταναλωτές.Οι ευνοϊκές λοιπόν ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου και τα ταμεία του κράτους να γεμίσουν και οι άνθρωποι οι οποίοι χρωστάνε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
– Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Δυτ,Μακεδονίας είναι αυτό της ανεργίας δεδομένου του ότι  η μείωση των εργασιών της ΔΕΗ έχει άμεσο αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας.Η ΔΕΗ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά παρά τα fake news της Ν.Δ. Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε η παράταση λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς και έτσι η τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα θα λειτουργεί κανονικά. Η μεταλιγνιτική περίοδος έχει ήδη αρχίσει στην περιοχή και δυο είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους οφείλουμε να επικεντρωθούμε για το μέλλον: 1) Πρωτογενής τομέας. Ο κρόκος είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο προϊόν για το οποίο ο κ. Θεοφύλακτος με προσωπικές του προσπάθειες πέτυχε την εξαγωγή του στην Κίνα η οποία αποτελεί μια τεράστια αγορά και για άλλου είδους προϊόντα. 2) Τριτογενής τομέας. Εμπόριο-επιχειρηματικότητα. Το εμπορικό νήμα των προηγούμενων αιώνων (Κοζάνη-Σιάτιστα-Βιέννη) μπορεί να αναβιώσει αναλογικά, αφού έμποροι της περιοχής μας συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες να δραστηριοποιούνται.

– Όσον φορά τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών και την απλή αναλογική ο κ.Μητσοτάκης εκβιάζει τους Έλληνες πολίτες με το επιχείρημα της ακυβερνησίας. Η απλή αναλογική είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα και ήδη εφαρμόζεται στην τοπική   αυτοδιοίκηση ενώ και τα περισσότερα κόμματα το είχαν στο πρόγραμμά τους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές ενδεχομένως να υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με κάποιο άλλο κόμμα αν υπάρξει συμφωνία σε κάποιους βασικούς πυλώνες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. είναι ανέφικτη σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ που αποτελεί,όπως βλέπουμε, τον πρόθυμο συνεργάτη της δεξιάς για ακόμη μια φορά.

Σχόλια